5 SPÆNDENDE STEDER AT BESØGE I KRAKOW

Krakow er en af de mest besøgte steder i Europa af turister. Og med god grund! Byen har en unikhistorie, fantastiske seværdigheder, gode priser, og nogle af de bedste restauranter og natteliv i Europa. I denne blog post vil være gerne vise nogle af Krakows mere unikke steder som ikke er til at finde i andre turistbøger.

       1. FARVERIGE TRAPPER (ul. Tatrzanska)

De farverige trapper ligger godt gemt væk i den gamle bydel Podgórze. Hvorfor er de interessante? Fordi hver trappe har livsvisdom eller en sætning der forbedrer dit humør. For eksempel “Happiness is a journey, not a goal”.

       2. FORUM PRZESTRZENIE (ul. Marii Konopnickiej 28)

 

Forum Przestrzenie ligger ved foden af det gamle og ikke længere åbne hotel af samme navn, som var meget populært under kommunismen. Hvis du er til god mad, en øl med en udsigt over Wawel slottet og Wisla floden, så er Forum helt sikkert noget for dig. Det hippe crowd i Krakow mødes ofte ved Forum, og har bade kunstudstillinger, koncerter og besøg af internationale dj´s. Familier er også velkommende!

 

3. KOŚCIUSZKO HØJEN (al. Waszyngtona 1)

 

Kościuszko højen som ligger I udkanten af Krakow, på vej med den zoologiske have og smukke skovområder, er en høj som blev rejst til ære for Tadeusz Kosciuszko, som var en Polsk helt i 1700-tallet. Fra toppen af højen vil du få en fantastisk panoramaudsigt udover byen, så husk at medbring dit kamera!

 

4. POLSKE PØLSER HOS DEN BLÅ VOGN (Hala Targowa)

 

Nummer 4 på listen er ikke et sted, men en must-try pølsevogn! Tidligere taxachauffører besluttede efter kommunismens fald at åbne deres åben pølsevogn. De har stået det samme sted hver aften siden 1989, fra kl. 20:00 – 03:00. Deres Pølser og kommunist sodavand en helt sikkert noget vi anbefaler du prøver mens du er i Krakow! Bare følg køen.

 

5. BŁONIA OMRÅDET

 

 

Błonia er et stort grønt område, et stenkast fra den gamle bydel I Krakow. Området bliver brugt af lokale til at spille fodbold, dyrke forskellige former for sport, og løbe samt cykle rundt om. Omkring området er der masser af cafeer og restauranter, og endda et foodtruck område. Blonia nydes best på en varm sommerdag.

 

 

Hvad synes du om vores listen, var den interessant? Har du besøgt nogle af de steder vi beskrev? Eller måske du har 5 andre TOP spots i Krakow du vil dele med os? Del din mening med os!

Skriv et svar